mandag 2. mars 2009

Plastposer er farlige!


Ulempene med plastposene er at vi bare kaster de fra oss her og der, dyr blir drept fordi vi ikke kan greie å kaste en pose der den hører hjemme. Og vi forurenser naturen pågrunn av en pose. Sånn skal det ikke være. Men fordelen med plastposer er at, hvor enkelt er det ikke da å ta en plastpose når du skal pakke sammen varene, og den er lett å få tak i. Kan brukes til det meste, tåler det meste. Så ja enkelt, også kan du bare kaste den etter et bruk om du vil.

Vi nordmenn bruker ca 240 millioner plastposer i året, det er helt sykt. Og de fleste av plastposene blir kastet i naturen, og blir liggende der. Dette forsøpler rett og slett naturen og ikke bare naturen, men også sin egen mage til slutt, så ille er det. Og det dreper dyr, hvert år dreper plasten èn million sjøfugl og 100 000 havpattedyr. Dette skjer i hele verden, ,men tro det eller ei, det skjer også i Norge. «Hva skjer det i Norge?!» tenker sikkert noen. Norge som liksom skal være det ”perfekte” land. Plastposer er en stor forbannelse rundt i verden. Det som nå har begynt å komme, er disse handlenettene. Noen bæreposer i stoff i stedet for all den plasten. siden denne er en stoffpose, og ikke noe plastpose, tar du ikke å kaster den ut i naturen. Fordi den kan man faktisk ta vare på. Så klart, en del folk i verden samler jo på plastposer også, men det er lettere å kaste den ut i naturen fordi du tenker plast blir borte, men det gjør ikke stoff. Men sannheten er at ingen av delene blir borte!
For og ta et eksempel på hvor ille det faktisk er, så har havstrømmen samlet tre millioner TONN søppel i området rundt Midway-atollen, Hawaii. Det er helt utrolig sykt, at det går ann. Det skulle ikke vært lov med plast i verden, når vi ikke kan greie å passe mer på.


Det er ofte sånn vi tenker: «Bare kast de plastposen der.», men tenker vi noen gang over hvor den havner hen? «Nei, det er ikke så nøye, det blir jo til jord». For å ta vare på den joda vi har, så må vi få slutt på denne holdninga: «Har det noen betydning a? Den lille plastposen der...».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar